Avbokning, ombokning och ställa in ett datum


Summering:

  • Fördelarna med Ejblas standardvillkor, upp till 10 dagar innan kan deltagarna smidigt boka om eller boka av sin bokning, och återbetalning och kvitton regleras per automatik.
  • Du kan anpassa bokningsvillkoren med Enterprise prisplan. Annars gäller standardvillkoren,
  • Bestäm själv om du vill tillåta en deltagare boka av/om i sista minuten om de fått akut förhinder, även om det är i sista minuten
  • Enkelt att ställa in datum vid för få deltagare. När du ställer in ett HELT tillfälle dras serviceavgiften från dig.
  • Om deltagare bokar av dras serviceavgift från hen. Likaså om du hjälper hen att boka av sin plats. Du pausa (låta hen boka om) utan att det dras någon serviceavgift.

Standardvillkor med 10 dagars om-avbokning

En av fördelarna med att ta alla bokningar via ett bokningssystem Ejbla är att du kan luta dig tillbaka på standardvillkor för köpet och slipper argumentera kring återbetalningar eller lägga tid på av- och ombokningar. Och alla dina deltagare får samma information och villkor.

Deltagarna kan enligt standardvillkoren boka av- och om upp till 10 dagar innan starttid, det kan de göra enkelt på sitt användarkonto utan att du behöver lyfta ett finger. De kan överlåta sin plats, även om det är mindre än 10 dagar kvar.  Deltagare kan omboka och överlåta sin plats utan kostnad men sköter då själva betalningen mellan sig. Vid avbokning återbetalas beloppet minus serviceavgift genom kundens valda betalsätt (Stripe, Swish eller Klarna). Avgiften i kronor specas för deltagaren innan de väljer att boka av. Återbetalningen kan ta upp till 10 dagar.

Var finns bokningsvillkoren?

På din bokningssida under rubriken "Viktig information" och i  bokningsbekräftelsen som deltagarna får efter bokning ser deltagarna exakt vad som gäller för ditt event.  Vi rekommenderar att du inte skriver andra villkor i din text då det blir förvirrande med motstridig information.

Anpassade villkor med Enterprise

Om du vill ha mer eller mindre än 10 dagar för om- och avbokning så är det möjligt att anpassa det. För att ändra antalet dagar för om- och avbokning behöver du uppgradera till prisplanen Enterprise och höra av dig till organizer@ejbla.com så hjälper vi ändra för dina valda koncept. Då kommer dina uppdaterade villkor synas på din bokningssida, i bokningsvillkoren och i deltagarnas bekräftelser. 


Välj om du vill avboka eller pausa en deltagare manuellt

Du kan också bestämma att en deltagare ska få pengarna tillbaka eller boka om (pausa) sin bokning, även efter fristen har passerat, givet att något extraordinärt har hänt, tex en akut sjukdom i familjen.


Du kan ställa in vid för få deltagare

Ja, du kan ställa in, och deltagarna får full återbetalning via Stripe när du ställer in. Men du förlorar serviceavgiften, hur mycket det är i kronor står specificerat när du ställer in. Välj därför hellre att omboka ett datum istället för att ställa in, du betalar ingen ny serviceavgift när de bokas om till ett nytt datum.

Gå till "Hantera datum och deltagare" och klicka på knappen som ser ut som tre prickar (•••) vid datumet du vill välja och sedan "Ställa in/Omboka". Då får du upp ett formulär där du anger skäl för varför du ställer in, skriver en hälsning till deltagarna och fullföljer genom att klicka på "Bekräfta".

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss