Översikt; kom i gång med betalningar och utbetalningar


Viktiga fördelar med att använda Stripe (connected accounts)

Med nya Ejbla som bokningsmotor och Stripe Connected accounts så kommer ni arrangörer få några viktiga nya fördelar:

  1. Direkta utbetalningar till dig: När en deltagare genomför ett köp så kommer pengarna in direkt på ert Stripe-konto, och därefter till ert anslutna bankkonto. Tidigare behövde ni vänta på en utbetalning från oss efter genomfört event. Nu kan ni ställa in om ni vill ha utbetalt dagligen, veckovis eller månadsvis (om det underlättar för bokföringen).
  2. Flera betalningsalternativ för deltagarna: Utöver betalning på plats (nytt för Ejbla) kan vi nu erbjuda kortbetalning, Klarnas alla betalningsalternativ, Swish, Google Pay och Apple Pay.
  3. Anpassningsbara betalningsmetoder: Du kan välja vilka betalningsmetoder som ska vara tillgängliga för deltagarna. Obs under sep-nov är Swish ej tillgängligt pga att Stripe byter integrationspartner för Swish.

Vad du behöver göra för att komma igång med betalning via Ejbla

  1. Skapa ett Stripe-konto på sidan Utbetalningsuppgifter:
  2. Bekräfta e-post:
    • När alla detaljer är kontrollerade och du har bekräftat din e-post via mejl, kommer du att få ett mejl från Ejbla som bekräftar att du kan börja ta betalt.
  3. Börja lägga upp datum:
    • Nu är du redo att börja lägga upp datum med Ejbla-betalning. Hurra! Bra jobbat!

Mer om Betalningar i Arrangörsadmin

Under fliken Betalningar kommer du åt data från Stripe:

  1. Deltagares köp: Här dyker alla köp upp som deltagare har påbörjat, avbrutit eller genomfört. Klicka på ett köp för att se mer information.
  2. Utbetalningar & saldo: Här kan ni se alla utbetalningar som gjorts från ert Stripe-konto till ert bankkonto. Utbetalningar görs dagligen. Ladda ner utbetalningar från valfri period eller klicka på en utbetalning för att se mer detaljer (t.ex. vilka köp den innehåller). Se nuvarande Stripe-saldo. Stripe-saldot fylls på med inkommande köp och töms vid utbetalningar eller återbetalningar. Om saldot blir negativt (t.ex. vid en återbetalning när saldot var 0 kr) kommer Stripe automatiskt att försöka dra pengar från det kopplade bankkontot. Det är ditt ansvar att se till att kontot har täckning.
  3. Utbetalningsuppgifter: Uppdatera information om din verksamhet eller ändra kopplat bankkonto.
  4. Betalmetoder: Här kan du ändra vilka betalmetoder du vill att dina deltagare ska kunna välja mellan, när de gör köp hos dig.

På datumsidan kan du klicka på en deltagare och sedan "Visa köp" för att se mer information om deras köp. Detta är samma information som på sidan "Deltagares köp".


Att ställa in ett datum

För att ställa in ett datum, gå in på datumet och välj att ställa in det. Det är fortfarande fördelaktigt att erbjuda deltagare att boka om. Arrangören står för serviceavgiften för varje deltagare som väljer att få en återbetalning istället för att boka om. Detta kommer automatiskt att dras från ert konto kopplat till Stripe. Maximala avgiften står angiven i processen. Hela summan återbetalas då till de deltagare som väljer att få återbetalning.

Om deltagare väljer att avboka

Om en deltagare väljer att avboka ett datum som kommer att genomföras, eller om du (arrangören) gör det åt dem via adminpanelen, så får deltagaren en full återbetalning minus serviceavgiften. Serviceavgiften står angiven vid avbokningstillfället och beror på deltagarens val av betalmetod. På deltagarens kvitto står ert företag och organisationsnummer utskrivet.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss