SEO: Så blir du hittad på Google

SEO, eller sökmotoroptimering, är processen för att optimera en site eller sida så att den syns högre upp i sökresultatet på Google och i andra sökmotorer. Det finns många faktorer som bidrar till att en webbplats rankar i sökresultatet, men några av de viktigaste är:


Söktermer

Söktermer är de ord och fraser som vi använder för att söka efter information på internet. Genom att använda relevanta söktermer när du skriver ditt innehåll ser du till att sökmotorn kan förstå vad dina texter handlar om och matcha dem mot relevanta söktermer.

Tips! Testa själv att söka för att se vilka fraser och ord som dina konkurrenter använder och se till att du också integrerar dem på ett naturligt sätt i dina texter.


Innehåll

Kvaliteten och kvantiteten på texterna och det allmänna innehållet på en webbplats är också viktigt för SEO. Google belönar webbplatser som har innehåll av hög kvalitet och som är relevanta för de nyckelord som folk använder.

Tips! Skriv inspirerande och unikt och försök att sätta dig in i vad dina potentiella kunder vill ha för information för att ta steget och boka.


Länkar

Bakåtlänkar eller “backlinks” är länkar från andra webbplatser till din webbplats. Bakåtlänkar är en signal till Google om att din webbplats är trovärdig och populär, vilket bidrar till att förbättra din ranking i sökresultatet.

Tips! Få mer trafik genom att länka till Ejbla från din hemsida och genom att länka till din hemsida från profilsidan på Ejbla.


Teknisk SEO

En annan viktig faktor är hur innehållet är strukturerat i koden som webbplatsen är byggd av. Tekniska specifikationer i koden hjälper sökmotorn att läsa av och förstå innehållet. Det påverkar också hur innehållet ser ut och presenteras i sökresultatet.

Tips! De flesta har inte kunskaper om programmering och kod, det kan därför vara smart att använda sig av verktyg och tjänster som är anpassade för just din verksamhetstyp där SEO redan finns integrerat.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss